Beroepsziekten te lijf met de RI&E

ingevoerd op 12-04-2019

In aansluiting op de campagne van het Ministerie SZW, is dit jaar het thema van de Week van de RI&E “Beroepsziekten te lijf met de RI&E”. De RI&E vormt de belangrijke basis om beroepsziekten te voorkomen en preventieve maatregelen te nemen. Of het nu gaat om beroepsziekten die veroorzaakt worden door fysieke belasting, blootstelling aan (gevaarlijke) stoffen of door PSA-gerelateerde oorzaken: preventie is essentieel om beroepsziekten te voorkomen.
Uitval door beroepsziekten kan tot flinke kostenposten zorgen voor een bedrijf en vormen een bedreiging voor de bedrijfscontinuïteit. Een onderschat probleem: jaarlijks raken tienduizenden werknemers (deels) arbeidsongeschikt door beroepsziekten.

Met deze 5 tips maakt u een goede start voor vitale medewerkers, voor nu en in de toekomst (http://www.rie.nl/5-tips-om-uw-werknemers-vitaal-te-houden/?utm_source=Laposta&utm_campaign=Special%20Week%20van%20de%20RI%26E&utm_medium=email)

De Week van de RI&E heeft plaats op maandag 17 tot en met vrijdag 21 juni aanstaande. Op 17 juni wordt deze week officieel afgetrapt tijdens een bijeenkomst over dit thema, speciaal voor preventiemedewerkers.

Week van RI&E 2019 Week van RI&E 2019