De kosten en baten van de RI&E

Persbericht van Steunpunt RI&E

Een veilige en gezonde werkplek vraagt om investeringen. Het vorig jaar door Steunpunt RI&E ontwikkelde kosten-baten-overzicht van de RI&E laat zien dat hier ook veel baten tegenover staan. Naar aanleiding van de positieve reacties op dit overzicht heeft Steunpunt RI&E de kosten en baten nu ook via een animatie inzichtelijk gemaakt.
 
Vanuit de Arbowet is ieder bedrijf met personeel verplicht om de risico’s op de werkplek te inventariseren en een plan van aanpak te maken om deze risico’s te beperken. Dit gebeurt in een (branchegerichte) risicoinventarisatie en –evaluatie (RI&E). Bij ondernemers en management bestaat vaak het gevoel dat het uitvoeren van het plan van aanpak en het organiseren van een veilige en gezonde werkplek hoge kosten met zich meebrengt, maar verder weinig oplevert. De animatie toont dat investeren in een veilige en gezonde werkplek niet alleen kosten bespaart door bijvoorbeeld minder ziekteverzuim, maar ook bijdraagt aan medewerkerstevredenheid, de productiviteit en de bedrijfscontinuïteit. 
 
Het kosten-baten-overzicht en het filmpje zijn te vinden op www.rie.nl/kostenbaten (http://www.rie.nl/kostenbaten).

 

Ook het thema van de Week van de RI&E, die plaatsvindt van 11 tot 15 juni 2018, staat in het teken van de kosten en baten van de RI&E. Zie hiervoor www.weekvanderie.nl (http://www.weekvanderie.nl).

c32a3dad-b326-481d-9cd9-07f6148611f3 c32a3dad-b326-481d-9cd9-07f6148611f3