Tips voor samenwerking preventiemedewerker en bedrijfsarts

TNO heeft, aansluitend op het door haar georganiseerde webinar van 3 oktober, een filmpje ontwikkeld met tips over de samenwerking tussen de preventiemedewerker en de bedrijfsarts. Het filmpje is beschikbaar via het nieuwe YouTube-kanaal van inPreventie (https://www.youtube.com/channel/UCuwX_AeiYvX_llQU15m0NXQ).

In de nieuwe Arbowet (sinds 1 juli 2017) is er expliciet aandacht voor de samenwerking tussen de preventiemedewerker en de bedrijfsarts. Maar hoe kom je als preventiemedewerker in contact met de bedrijfsarts? In het filmpje komen tips aan bod om contact te leggen en in overleg te treden.

Serie ‘Tips voor preventiemedewerkers’
Het filmpje is een eerste deel in een serie van filmpjes met ‘Tips voor preventiemedewerkers’, waarin concrete handvatten worden gegeven over uiteenlopende onderwerpen. De filmpjes zijn in de eerste plaats bedoeld voor (startende) preventiemedewerkers in kleinere bedrijven. De onderwerpen in de filmpjes sluiten aan bij vragen die TNO vanuit het project ‘Versterken Impact Preventiemedewerker’ hoort van preventiemedewerkers. Naast deze nieuwe filmpjes die in de komende maanden zullen verschijnen, zijn op het YouTube-kanaal ook andere filmpjes voor preventiemedewerkers, zoals het webinar van 3 oktober, terug te vinden.