Algemene Ledenvergadering VSBN voor extra ondersteuning signopleiding

Rotterdam, 18 november 2009

De Algemene Ledenvergadering van de VSBN werd dit jaar op een rondvaartboot in de haven van Rotterdam georganiseerd. De leden monsterden op 17 november in het begin van de middag aan om vervolgens onder prima omstandigheden de activiteiten voor de toekomst in kaart te brengen.

In de algemene presentatie werd er verslag gedaan over het afgelopen verenigingsjaar, kwamen de jaarcijfers aan bod en werden plannen ter goedkeuring voorgelegd. Omdat de Sign-CAO eind 2010 voor een nieuwe periode aangegaan moet worden, was deze vergadering een mooi moment om met de leden een eerste inventarisatie over de huidige Sign-CAO te maken. Naar verwachting zal de cao-commissie van de VSBN in het voorjaar van 2010 samen met de vakbond LBV de onderhandelingen aangaan.

Bestuurslid Douwe de Haan brak een lans voor extra ondersteuning van de opleiding voor sign in Nederland. Alhoewel vanuit de overheid een dertiental scholen een signopleiding aanbieden, is de instroom van gekwalificeerde leerlingen voor signbedrijven nog niet optimaal. Meer aansluiting met de praktijk is wenselijk en de VSBN zou daar een rol in kunnen spelen door ‘praktijk bij het signbedrijf’ te promoten en te begeleiden. Praktijkervaring met mogelijk een knipoog naar het oude leermeestersysteem, zou voor een oplossing kunnen zorgen. Het ontwikkelen van vakliteratuur, praktijkopdrachten en demomateriaal kreeg in het plan ook speciale aandacht.

Aan het einde bedankte voorzitter Van der Eijk het vertrekkend bestuurslid Niek Braun voor al zijn inspanningen gedurende de vijf jaar dat hij bij de VSBN actief was. Als nieuw bestuurslid werd de heer Hans van Hoven van Blomsma Reclame uit Zoetermeer door de vergadering geïnstalleerd.