Week van de RI&E: Voorkom verloop en verzuim, begin bij de RI&E

Van 11 tot 15 juni vindt de 4e Week van de RI&E plaats.

Voorkom verloop en verzuim, begin bij de RI&E
Het inventariseren van risico’s in de organisatie via de RI&E en het nemen van maatregelen wordt door sommige ondernemers vooral gezien als kostenpost. Andere ondernemers bewijzen dat aandacht voor een gezonde en veilige werkplek bijdraagt aan het voorkomen van verzuim en bovendien personeelsverloop tegengaat. In deze tijd van krapte op de arbeidsmarkt is dat een belangrijke reden om te investeren in arbeidsomstandigheden; het maakt het verschil tussen personeel dat blijft en personeel dat naar de concurrent gaat.
 
De kosten en baten van de RI&E
Om ondernemers inzicht te geven in de kosten en baten van de RI&E, heeft het Steunpunt RI&E een filmpje gemaakt. Hierin wordt niet alleen ingegaan op verzuim, maar ook op werknemerstevredenheid, bedrijfscontinuïteit en werkgeversimago. Het filmpje is gepubliceerd op: vimeo.com (http://vimeo.com/257893166).
 
Activiteitenoverzicht
Op de website www.weekvanderie.nl (http://www.weekvanderie.nl) is het activiteitenoverzicht beschikbaar, dat in de komende weken verder wordt aangevuld. Ook is hier meer informatie te vinden over het voorkomen van verzuim.

week van de RI&E week van de RI&E